Veelgestelde vragen

Heb je een andere vraag? Neem gerust contact met ons op.
Is Biedboek gratis?

Biedboek is binnen het Demoboek pakket gratis. Je kan alle functionaliteiten binnen een bepaalde periode testen. Bekijk de pakketten op onze website.

Hoe kan ik Biedboek installeren?

Wil jij ook eens testen of de Biedboek software bij jouw makelaarskantoor past? Wij hebben een intake proces voor makelaars. Meld je aan via onze website. Wil je eerst een demo? Ga naar onze contact pagina en vraag een demo aan.

Hoe werkt Biedboek?

Het werkt eenvoudig. Je meld je aan voor een account en je kan daar alles zelf instellen voor jouw makelaardij. Vanaf de koppeling naar jouw CRM systeem tot en met het organiseren van biedrondes.

Kan ik achteraf biedingen wijzigen als makelaar of consument?

Nee, dat is niet mogelijk.

Is het biedsysteem niet nadelig voor verkopers?

Nee, wij hebben functionaliteiten gebouwd binnen de software die ervoor zorgen dat je voor jouw opdrachtgever te alle tijden het beste resultaat behaald.

Is Biedboek een biedformulier?

Nee, Biedboek is meer dan een biedformulier. Biedboek levert kant-en-klare biedsoftware op voor jouw makelaardij met geautomatiseerde processen en notificaties.

Hoe weet ik of de software van Biedboek aan de eisen voor de regelgeving voldoet?

Biedboek zit maandelijkse bij vergaderingen met het Ministerie van Binnenlandse Zaken en het NEN instituut. Daar wordt veel gesproken over de regelgeving voor de invoering van het biedlogboek. De software van Biedboek voldoet aan alle benodigde functionaliteiten voor biedsoftware voor jouw makelaarskantoor.

Zijn er koppelingen mogelijk met makelaardij CRM systemen?

Ja, zeker. Wij hebben integraties gebouwd naar de grotere CRM systeem leveranciers van Nederland. Bekijk op onze website welke dit zijn of neem contact met ons op voor meer informatie.

Kan ik gratis een account aanmaken als ik makelaar ben?

Ja.

Is het gratis pakket echt volledig gratis?

Ja! Het gratis pakket is helemaal kosteloos. Bij dit pakket kan je tot een gelimiteerd aantal woningen importeren in je dashboard via je CRM systeem of handmatig invoeren.

Kan ik een niet-betaald of een betaald account elk moment opzeggen?

De pakketten en modules hebben altijd een looptijd van 12 maanden vanaf de dag dat je het abonnement afsluit. Opzeggen kan altijd na deze 12 maanden.

Kan ik mijn gratis (demo)pakket ook aanvullen met modules?

Nee. Alleen de betaalde pakketten kunnen worden aangevuld met de modules. Het gratis account kan niet worden aangevuld met modules.

Is het mogelijk om met een bestaand CRM systeem te koppelen?

Ja, zeker. Het is mogelijk om momenteel te koppelen met deze CRM systemen. Wij hebben verschillende eigen API koppelingen gebouwd. Op de homepage vind je hier meer informatie over. Let er op dat elke CRM leverancier ook hun eigen kosten in rekening kan brengen voor het gebruik van onze koppeling. Wij brengen voor de koppeling geen extra kosten in rekening.

Hoe kan ik de biedsoftware installeren op mijn eigen website?

Je kan via onze website gratis een account aanmaken. Hierna kom je in een demo omgeving. Nadat jouw makelaardij is goedgekeurd door Biedboek, krijg je de Biedboek licentie. Hiermee krijg jij eerst toegang tot een gratis account en kan je eenvoudig al jouw woningaanbod importeren in het Biedboek-dashboard. Vervolgens installeer je in 2 muisklikken de biedsoftware op jouw eigen website (eventueel in je eigen huisstijl). Nu kunnen je klanten eenvoudig bieden op jouw woningen via je eigen website en voldoet jouw makelaardij aan de regelgeving!

Voldoet het biedlogboek aan alle regels?

Biedboek zal te allen tijde aan de eventuele toekomstige normering die gaat komen voldoen zodat je als makelaar altijd aan de regels voldoet. Tot die tijd beschikken wij nu al over alle benodigdheden en voorwaarden die een biedlogboek moet hebben. Biedboek is nauw betrokken met verenigingen bij het Ministerie van Binnenlandse Zaken en het NEN instituut.

Hoe komen de mensen die een woning hebben bezichtigd en willen gaan bieden op mijn website om zich vervolgens te kunnen registreren als bieder?

Eenvoudig. Wij hebben een slimme integratie gebouwd vanuit Biedboek naar funda. Onze software stuurt de bezichtigers die bij de woning zijn komen kijken automatisch een e-mail of SMS bericht met een link naar jouw website zodat ze zich kunnen registreren. Jij beheert en monitort alle mensen die willen bieden in jouw Biedboek-dashboard.

Kan ik zelf bieders valideren (goedkeuren en afkeuren)?

Ja, dat kan je zelf doen, of je kan het met rollen en rechtenstructuur inregelen dat jouw assistent-makelaar of bijvoorbeeld backoffice medewerker dat voor je doet.

Is Biedboek gratis?
Biedboek biedt een gratis demopakket aan. Voor meer informatie hierover bekijk onze pakketten.
Hoe kan ik Biedboek installeren?
Via onze website kan je je op verschillende plekken aanmelden als makelaar. Wij valideren jouw makelaarskantoor voordat je gebruik kan maken van onze software.
Hoe werkt Biedboek?
Eenvoudig. Wij hebben Biedboek zo gebouwd dat je als makelaarskantoor kan kiezen of je vanuit je huidige CRM wilt blijven werken via onze real-time integratie of dat je vanuit het Biedboek dashboard werkt. Je kan alles in het dashboard zelf monitoren.
Kan ik achteraf biedingen wijzigen als makelaar of consument?
Nee, dat is niet mogelijk. Alle biedrondes, biedingen en historie van een object wordt veilig op de door ons gebouwde blockchain technologie opgeslagen.
Is het biedsysteem niet nadelig voor verkopers?
Nee, wij hebben meer dan 10 jaar ervaring met het bouwen van biedsoftware voor de makelaardij. Met eigen ervaringen in de makelaardij hebben wij deze biedsoftware gebouwd in het belang van een verkopend makelaar en verkopers van woningen. Uiteraard hebben kopers er ook profijt van. Biedboek heeft functionaliteiten gebouwd die bieders motiveren om te blijven bieden.
Is Biedboek een biedformulier?
Nee, Biedboek is geen biedformulier. Biedboek levert kant-en-klare dynamische biedsoftware met meerdere functionaliteiten dan dat een statisch biedformulier heeft.
Is het verplicht om de hoogste bieder te kiezen bij het sluiten van een biedronde?
Nee, het is niet verplicht om de hoogste bieder te kiezen na het sluiten van een biedronde. De verkoopmakelaar en verkoper hebben allebei inzage in de biedingen na het verstrijken van de biedronde en de verkoper kan ook een lagere bieding met bijvoorbeeld betere ontbindende voorwaarden kiezen.  
Hoe weet ik of de software van Biedboek aan de eisen voor de regelgeving voldoet?
Biedboek heeft nauw contact met het Ministerie van Binnenlandse Zaken en het NEN instituut voor de invoering en normering van het biedlogboek voor makelaars. Wij horen structureel als eerste wat de minimale eisen zijn en de minimale normering wordt.
Zijn er koppelingen met CRM systemen voor makelaars?
Ja, zeker. Wij beschikken over meerdere koppelingen. Deze staan vermeld op onze website. Onder andere bij onze pakketten.
Op welk moment krijgt de verkoper en de verkoopmakelaar de biedingen te zien? En wanneer krijgen de bieders de biedingen in te zien?
Biedformulier: 
Open als makelaar een 'biedronde' en kies een datum waarop de biedronde sluit. Binnen de tijd kunnen bieders makkelijk bieden via het formulier. Pas wanneer de biedronde is gesloten krijgt de verkopend makelaar en de consument het te zien.
Is Biedboek een online veiling software?
Nee, Biedboek biedt meer. Biedboek biedt verschillende type biedrondes en streven ernaar om jouw makelaarskantoor te voorzien van zoveel mogelijk opties zodat je voor elk type scenario een type biedronde hebt die daarbij past. In de toekomst zullen wij hier ook in door blijven ontwikkelen. De openbare biedronde is echter vergelijkbaar met een online veiling.  
Is er ook een mogelijkheid om nadat een biedronde is gesloten nog te onderhandelen met de klant als de verkoper niet tevreden is over één van de biedingen?
Ja, het is mogelijk om een tegenvoorstel te doen door de woning niet toe te wijzen aan een bieder.
Hoe kunnen gebruikers bieden?
Simpel. Een gebruiker kan zich registreren als bieder via een publieke registratie pagina welke je van Biedboek opgeleverd krijgt voor jouw makelaardij. Optioneel kan je dit in eigen huisstijl verkrijgen. Via deze registratie pagina valideert een bieder zich door middel van het invoeren van persoonsgegevens en een mailadres (en wachtwoord). En klaar! De gebruiker kan bieden.
Kan ik tijdens een biedronde van type biedronde veranderen?
Nee, dat is niet mogelijk. Onze software is blockchain secured. Er kunnen geen mutaties meer worden gedaan wanneer een biedronde is gestart. Uiteraard kan je wel nadat de biedronde is afgerond weer een nieuwe of andere type biedronde opstarten/inplannen.
Op welk moment wordt het biedlogboek gedeeld? En heb ik hier zelf als makelaar controle over?
Het biedlogboek wordt gedeeld met alle gebruikers wanneer een woning definitief is verkocht/getransporteerd bij de notaris. Biedboek krijgt deze status informatie door van het object. Enkel de verkoper en verkopend makelaar krijgen het biedlogboek in te zien nadat een biedronde is afgesloten, zodat zij de biedingen kunnen overleggen.
Is het ook mogelijk om zelf in bijvoorbeeld Excel biedingen te loggen?
Nee, dat kan niet. Biedboek heeft nauw contact met het Ministerie over de invoering van het Biedlogboek. Het ministerie heeft als eis dat een onafhankelijke partij het Biedlogboek moet genereren door middel van software die aan de specifieke eisen voldoet.
Moeten bieders eerst worden gevalideerd door de makelaar om mee te kunnen bieden?
Biedboek heeft inmiddels twee versies van software. Onze versie 1.0 biedt wel deze validatie methode, maar onze 2.0 biedt deze validatie methode niet. Bij versie 2.0 hebben wij een geautomatiseerde validatie flow voor bieders gemaakt, zodat jij als makelaar hier geen extra werk aan hebt.Vraag Biedboek naar de mogelijkheden voor de verschillen in de software.
Ben ik verplicht om een biedlogboek direct na het sluiten van een biedronde te delen?
Het Biedlogboek wordt pas gedeeld wanneer de woning succesvol is verkocht. Dat is dus na het transport van het object bij de notaris.

Veelgestelde vragen

Heb je een andere vraag? Neem gerust contact met ons op.

Is Biedboek gratis?

Biedboek biedt een gratis demopakket aan. Voor meer informatie hierover bekijk onze pakketten.

Hoe kan ik Biedboek installeren?

Via onze website kan je je op verschillende plekken aanmelden als makelaar. Wij valideren jouw makelaarskantoor voordat je gebruik kan maken van onze software.

Hoe werkt Biedboek?

Eenvoudig. Wij hebben Biedboek zo gebouwd dat je als makelaarskantoor kan kiezen of je vanuit je huidige CRM wilt blijven werken via onze gebouwde integraties of dat je vanuit het Biedboek dashboard werkt. Je kan alles in het Biedboek dashboard monitoren.

Kan ik achteraf biedingen wijzigen als makelaar of consument?

Nee, dat is niet mogelijk. Alle biedrondes, biedingen en historie van een object worden veilig op de door ons gebouwde blockchain technologie opgeslagen. Het is wel mogelijk om in onze V2 software handmatig biedingen toe te voegen namens een klant als makelaar.

Is het biedsysteem niet nadelig voor verkopers?

Nee, Biedboek heeft functionaliteiten gebouwd in de software die ervoor zorgen dat bieders gemotiveerd blijven om een uiterste bieding te doen.

Is Biedboek een biedformulier?

Nee, Biedboek is geen biedformulier. Biedboek levert kant-en-klare dynamische biedsoftware met meerdere functionaliteiten dan dat een statisch biedformulier heeft.

Is het verplicht om de hoogste bieder te kiezen bij het sluiten van een biedronde?

Nee, het is niet verplicht om de hoogste bieder te kiezen na het sluiten van een biedronde. De verkoopmakelaar en verkoper hebben allebei inzage in de biedingen na het verstrijken van de biedronde en de verkoper kan ook een lagere bieding met bijvoorbeeld betere ontbindende voorwaarden kiezen.  

Hoe weet ik of de software van Biedboek aan de eisen voor de regelgeving voldoet?

Biedboek heeft nauw contact met het Ministerie van Binnenlandse Zaken en het NEN instituut voor de invoering en normering van het biedlogboek voor makelaars. Wij horen structureel als eerste wat de minimale eisen zijn en de minimale normering wordt.

Zijn er koppelingen met CRM systemen voor makelaars?

Ja, zeker. Wij beschikken over meerdere koppelingen. Deze staan vermeld op onze website. Onder andere bij onze pakketten.

Op welk moment krijgt de verkoper en de verkoopmakelaar de biedingen te zien?

De verkoper en de verkoopmakelaar krijgen de biedingen nadat de biedronde is beëindigd direct in te zien.

En wanneer krijgen de bieders de biedingen in te zien?

De bieders krijgen de biedingen pas in te zien nadat de makelaar deze vrijgeeft via het Biedboek dashboard. De biedingen kunnen nooit eerder worden getoond dan dat het object de status 'verkocht' heeft, ter bescherming van de verkoper.

Is Biedboek een online veiling software?

Nee, Biedboek is geen online veiling software. Biedboek biedt een geautomatiseerd biedproces voor je klanten aan zodat bieders makkelijk biedingen op je objecten kunnen plaatsen en waarbij het achteraf volledig transparant is. Door onze software genereer je ook de beste verkoopprijs voor je klant.

Is er ook een mogelijkheid om nadat een biedronde is gesloten nog te onderhandelen met de klant als de verkoper niet tevreden is over één van de biedingen?

Ja, het is mogelijk om een tegenvoorstel te doen door de woning niet toe te wijzen aan een bieder. De makelaar houdt hierin de regie in overleg met wat de verkoper wilt.

Hoe kunnen gebruikers bieden?

Simpel. Een gebruiker kan zich registreren als bieder via een publieke registratie pagina welke je van Biedboek opgeleverd krijgt voor jouw makelaardij. Optioneel kan je dit in eigen huisstijl verkrijgen. Via deze registratie pagina valideert een bieder zich door middel van het invoeren van persoonsgegevens en een mailadres (en wachtwoord). En klaar! De gebruiker kan bieden.

Kan ik wanneer een biedronde actief is ook wijzigingen aanbrengen in de biedronde, zoals bijvoorbeeld de sluitdatum- en tijd?

Nee, dat is niet mogelijk. Onze software is blockchain secured. Er kunnen geen mutaties meer worden gedaan wanneer een biedronde is gestart. Pas wanneer de biedronde definitief is afgerond kan dat weer.

Op welk moment wordt het biedlogboek gedeeld? Heeft de makelaar hier controle over?

Het biedlogboek wordt gedeeld met alle gebruikers wanneer een woning definitief is verkocht/getransporteerd bij de notaris. Biedboek krijgt deze status informatie door van het object. Enkel de verkoper en verkopend makelaar krijgen het biedlogboek in te zien nadat een biedronde is afgesloten, zodat zij de biedingen kunnen overleggen. De makelaar kiest wanneer het biedlogboek wordt gedeeld.

Is het ook mogelijk om zelf in bijvoorbeeld Excel biedingen te loggen?

Nee, in Nederland kan dat niet. Biedboek heeft nauw contact met het Ministerie over de invoering van het biedlogboek. Het ministerie heeft als eis dat een onafhankelijke partij het biedlogboek moet genereren door middel van software die aan de specifieke eisen voldoet.

In andere landen die op onze site staan waar wij actief zijn, is hier geen regelgeving voor bekend bij Biedboek.

Moeten bieders eerst worden gevalideerd door de makelaar om mee te kunnen bieden?

Biedboek heeft inmiddels twee versies van software. Onze versie 1.0 biedt wel deze validatie methode, maar onze 2.0 biedt deze validatie methode niet. Bij versie 2.0 hebben wij een geautomatiseerde validatie flow voor bieders gemaakt, zodat jij als makelaar hier geen extra werk aan hebt.Vraag Biedboek naar de mogelijkheden voor de verschillen in de software.

Ben ik verplicht om een biedlogboek direct na het sluiten van een biedronde te delen?

Het biedlogboek wordt pas gedeeld wanneer de woning succesvol is verkocht. Dat is dus na het transport van het object bij de notaris. De verkoopmakelaar houdt hierin de regie binnen onze software.

Heb je nog steeds vragen?

Neem contact op met onze klantenservice.